Verleden

Wanneer je je leven op de kop wilt gaan zetten, om een productiever leven te krijgen is het verstandig om gewoon ergens te beginnen. Wanneer je uit gaat zoeken wat het beste punt is om te beginnen kan je zo weken verder zijn en ben je nog steeds niet productiever. Productiviteit kan op veel manieren gezien worden, maar het komt toch wel op het volgende neer zoveel mogelijk uit het leven halen. Maar ook dat kan weer op heel veel manieren gezien worden.

Productiever leven begint bij jezelf

Productive life begins at home

Productive life begins at home

Wie productiever wil zijn zal toch naar zichzelf moeten kijken, het heeft geen zin om jezelf te vergelijken met anderen. Dat zal het in zijn geheel niet beter maken. Kijk naar wat jij doet en naar wat jij wilt bereiken. Stel hogere doelen in je leven op zoek naar het beste van jezelf. Veel mensen dat productief zijn enkel met de werkdagen te maken heeft, maar als je volgens een vast systeem en vaste gewoontes dingen doet, zal je bemerken dat je veel meer tijd over zult houden. Dit kan al zoiets simpels zijn als elke vrijdag avond boodschappen doen na het werk, omdat het dan zaterdagmorgen niet meer hoeft. Op die manier zijn er natuurlijk veel voorbeelden te bedenken.

Voor andere mensen is productief zijn ervoor zorgen dat je in je eigen levensonderhoud kunt voorzien. Zonnepanelen en een moestuin, het kost tijd maar zorgt er tevens voor dat je niet meer elke week groente en fruit moet halen, of dat je stroomrekening hoog uitvalt. Het zijn allemaal dingen die bijdragen aan je eigen productiviteit, tijd die je niet in de supermarkt doorbrengt kan je gebruiken om andere dingen te doen.

Maar productief zijn is ook werken aan je gezondheid, als je gezondheid niet goed is, zijn je energie levels dat ook niet. Daar gaat je productiviteit. Het gaat erom dat je een balans leer te vinden tussen je energie en je productiviteit. Zorg dat je fysiek fit bent, spiritueel is de volgende stap, dit hoeft niet zweverig te zijn dit kan simpel iets zijn als je waarden en doelen verwezenlijken. Daag jezelf mentaal uit, volg een studie en houdt je brein jong. Het sociale en emotionele vlak is het laatste onderdeel van een productief leven. Je leven wordt verrijkt door sociale relaties en dat houdt je emotioneel productief.