Vragen

Hoe kan ik mijn productiviteit verhogen?

Eenvoudig gezegd? Verhoog je productiviteit door je leven saaier te maken. We worden heel veel geprikkeld, moeten veel keuzes maken en dat heeft zo zijn tol op alles wat we moeten doen. Door bepaalde keuzes in het voren te maken, beperk je het aantal keuzes dat je moet maken. Een goed voorbeeld hiervan is Barack Obama, de president van de Verenigde Staten, hij draagt alleen maar grijze pakken (ga de foto’s maar terugkijken) dat doet hij omdat hij al genoeg keuzes moet maken in het leven. De keuze wat hij aan zal trekken is eenvoudig: een grijs pak.

Verhoog uw productiviteit

Verhoog uw productiviteit

Ik wil veranderen waar begin ik?

We leven in een maatschappij die zich richt op snel en gemakkelijk. Er wordt niet meer geïnvesteerd in een duurzame en goed functionerende maatschappij, maar we willen alles zo snel en zo gemakkelijk mogelijk. Het is dus van belang dat je gaat investeren in jezelf, nee niet financieel maar op alle andere vlakken. Wij mensen zijn gewoontedieren en herhalen patronen omdat het gemakkelijk is op die manier. We kiezen om het eenvoudig te zeggen de weg van de minste weerstand, dat verklaard dus het patroon dat je te weinig werk verzet, ongezond eet, niet vaak genoeg sport en zo kan je nog meer dingen bedenken. Tijd om dit aan te passen dus! Waar je begint? Bij het aanpakken van het eerste het beste waar je over valt. Sport je niet vaak genoeg? Dan ga je vanavond een uur sporten.

Hoe doorbreek ik patronen?

Het doorbreken van patronen is niet gemakkelijk, maar je kunt beginnen door elke dag minstens een a twee uur iets te doen wat je nog niet eerder gedaan hebt. Iets nieuws! Dit kan alles zijn, maar zullen voornamelijk dingen zijn die je je voorgenomen had ooit nog eens te gaan doen.

Hoe maak ik routine klussen productief?

Routine klussen zijn vaak de dingen waarbij de productiviteit het laat afweten. Dit kan je aanpakken door bepaalde dingen samen te gaan doen. Vroeger toen afwassen nog met de hand ging, werd er tijdens de afwas de hele dag doorgenomen, tegenwoordig wordt alles in de afwasmachine gepakt en moet het snel klaar zijn. Dat zou genoeg moeten zeggen.